РІДНА МОВА - ЧИСТА, ЯК РОСА

На передодні 204 роковин з Дня народження Великого Кобзаря у Бродівському ЦДЮТ відбувся пісенно-поетичний марафон "Рідна мова - чиста, як роса", в якому взяли участь керівники гуртків, студій та їх вихованців.

Особливо зворушливо линули рядки про рідну мову з уст наймолодших вихованців студії "ПЕРЛИНКИ". Юні вокалісти студії "ГАЛ - АРТ" возвеличували рідну мову у піснях та віршах класиків української літератури та сучасних поетів (керівник Раїса Приймак)

Керівник гуртків Світлана Рудакевич прочитала власні поезії про Україну та рідну мову.

Приємно, що у марафоні взяли участь і гуртківці студії декоративно-ужиткового мистецтва (керівники Наталія Тесля та Наталія Павлюк). Вони не лише чудово вишивають, в'яжуть, виготовляють бісерні прикраси, але й щиро закохані в українське слово.

Приємно відзначити, що керівник хороеграфічної студії Марія Болехівська не лише закохана в український танець, а вона ще й чудово виконує українські народні пісні. Батьки та діти були зачаровані старовинною лемківською піснею "Коню карий...".

Присутні мали змогу послухати поезії Шевченка, покладені на музику, зокрема "По діброві вітер виє" у виконанні керівників гуртків Наталії Кравчук та Ольги Стецик. А безсмертний "Заповіт" Тараса Шевченка підхопили всі учасники марафону.

/Files/images/svyato_movi_stetsik_2018/DSC_8356.JPG /Files/images/svyato_movi_stetsik_2018/DSC_8304.JPG /Files/images/svyato_movi_stetsik_2018/DSC_8328.JPG /Files/images/svyato_movi_stetsik_2018/DSC_8342.JPG/Files/images/svyato_movi_stetsik_2018/DSC_8356.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 261

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.