«Музейна педагогіка – проблеми, сьогодення, перспективи»

/Files/images/kivo_pecherska_lavra/CIMG0063.JPG 27–28 вересня до 90-річчя з дня створення Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відбулася Четверта науково-практична конференція «Музейна педагогіка – проблеми, сьогодення, перспективи».

До участі у конференції долучилися представники та співробітники наукових, музейних, освітніх, позашкільних та педагогічних установ України з Києва, Дніпра, Чигирина, Одеси, Полтави, Рівного, Львова, Бродів.

Виступи відомих дослідників провідної інституції в галузі музейної педагогіки – Національної академії педагогічних наук України – і досвідчених фахівців музейної справи, учителів-практиків, заклали перспективу створення широкої платформи для обговорення актуальних питань.

Протягом двох днів гості та учасники наукового форуму розглядали основні проблеми розвитку музейної педагогіки, питання актуалізації, інтерпретації історико-культурної спадщини та використання її потенціалу в освіті та вихованні дітей.

/Files/images/kivo_pecherska_lavra/DSCN4006.JPG Літературно-візуальна композиція «Безсмертний дух Каменяра» у виконанні вихованців та керівників вокально-хореографічної студії «ГАЛ-АРТ» стала майстерним продовженням другого дня роботи наукового форуму.

/Files/images/kivo_pecherska_lavra/DSCN4008.JPG У співдоповіді директора Бродівського ЦДЮТ Наталії Смаль та директора Бродівського історико-краєзнавчого музею Василя Стрільчука було виокремлено важливі культурологічні аспекти популяризації історико-культурної спадщини рідного краю серед учнівської молоді.

Методист Бродівського ЦТДЮТ Віктор Антонів зацікавив аудиторію маловідомими сторінками літературної творчості Івана Франка та майстерно виконав твір на слова письменника «Ой ти, дівчино, з горіха зерня», що викликало бурхливі аплодисменти учасників наукового форуму.

/Files/images/kivo_pecherska_lavra/DSCN4023.JPG Виступ вихованців студії «ГАЛ-АРТ» створив справжню атмосферу святковості та причетності до літературної спадщини видатного українця – Івана Яковича Франка, а виставка художніх робіт декоративно-прикладного мистецтва подарувала естетичну насолоду та незабутнє враження усім учасникам заходу.

/Files/images/kivo_pecherska_lavra/DSCN4016.JPG/Files/images/kivo_pecherska_lavra/DSCN4031.JPG /Files/images/kivo_pecherska_lavra/CIMG0050.JPG /Files/images/kivo_pecherska_lavra/DSCN4047.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 218

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.